Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Zo kunnen de voorwaarden bij de diverse aanbieders nogal verschillen.

Lenen Zonder Toetsing Bij Bkr

AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Belastingschulden en huurachterstanden zijn overigens hier niet verwerkt. Zo kunnen de voorwaarden bij de diverse aanbieders nogal verschillen. De reden om te besluiten een lening af te sluiten kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak ligt er een bepaalde noodzaak aan ten grondslag. Direct geld lenen met goud, auto, motor of electronica als onderpand. Denk aan mensen die door hebzuchtige loverboys financieel worden uitgebuit. Wanneer u geld wilt lenen, kunt u ook kiezen voor de aanvraag van een doorlopend krediet. Op het moment dat u een lening hebt afgelost en uw schuld dus geheel is voldaan blijven uw kredietgegevens vijf jaar bewaard door het BKR. Een doorlopend krediet kenmerkt zich door een onbeperkte looptijd. De rekening zal uiteindelijk toch aan het slachtoffer worden gepresenteerd. Denk je dat je toch een lening nodig hebt, dan leef je klaarblijkelijk op te grote voet, en kon je je dat grote huis, die dikke TV, die grote auto, en dat dure kind dus niet veroorloven.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.