Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Rentevast StudieplanSparen voor de studie van een kind
  Een offerte van een lijfrente of lijfrente advies is vrijblijvend
  De medewerker kan tijdelijk gefinancierd worden op een ander project

Zo kan je een optieserie terugvinden in de krant of op internet.

Aandelen Opties

Zeer grote fondsen zoals Acme en Rorento doen het goedkoper met ongeveer 0. Voor de Dow Jones betekende dat de vijfde verliesdag op rij, maar de 12. Wanneer u deze optie zou gekocht hebben, dan bent u houder van een zgn. Stel dat de Bel 20 na drie jaar gestegen is naar 4 500 punten. Het aandeel Delhaize noteert bijvoorbeeld 100 euro.

Merk op dat de intrinsieke waarde van een optie nooit negatief kan zijn. Wat u nu doet of niet, zal in de eerste plaats afhangen van de koers van de onderliggende waarde. De houder van de optie zal deze vergoeding dienen te betalen. Dit is het verhandelen of terug verkopen van de optie zelf. De handel zal voorzichtig beginnen, in aanloop naar Amerikaanse banencijfers later vanmiddag. De premie van de optie is in tegenstelling tot de uitoefenprijs nooit vast; zij varieert dagelijks. Wegens de koersdaling is de put ook meer waard geworden. Terwijl Wessanen zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw neerwaarts moest bijstellen, kon Vopak zijn prognose voor het lopende boekjaar wat omhoog trekken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.