Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Alex BeleggersbankAlex voor de beginnende tot de gevorderde belegger
  De notaris moet die ontvangen en doorstorten aan de fiscus
  Voorheen had een ieder recht op een basis lijfrenteaftrek

Zilveren munt van de Nederlanden, geslagen van 1567 tot 1571.

Zilveren Gulden

Bourgondische wapenschild omhangen met de orde van het Gulden Vlies. Verenigde Nederlanden in 1659 een munt uitgaf met een gewicht van 32,574gr. Gouden ook zilveren munt van Karel V Keizer Karel. Benaming voor de stuiver in de Zuidelijke Nederlanden. Zilveren munt van de Nederlanden, geslagen van 1567 tot 1571. Zilvere munt, Oorspronkelijk in Frankrijk in omloop, nadien bij ons geďmiteerd. Aanvankelijk zilveren munten met een laag gehalte, na 1543 van koper. De munt werd genoemd naar het Gulden Vlies, dat er op werd afgebeeld. Voor Vlaanderen ingevoerd door Lodewijk van Male in 1365.

De naam werd ontleend aan de zon die boven de kroon was geplaatst. Le cinéma en Belgique horaires, programmes de cinéma,critiques, prochaines sorties,photos, affiches, . Als 't anders had gelopen, werd nu niet de frank vervangen door de euro, maar maakten we de verdwijning van de belga mee. Ook wel gouden schaap of lam, gouden munt met afbeelding van een lam of schaap.

Anderhalve Eeuw Geldgeschiedenis Antwerpen, 1976, p. Nederlanden hadden toen hetzelfde muntstelsel als het Duitse Rijk.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.