Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De groep Barco zal dit jaar nog 100 mensen aawerven
  De Argentijnse banken hadden op maandag 21 januari geen dollars meer
  In dit artikel wordt uitgelegd wat omzetbelasting is

Zij staan samen voor 7,1 miljard euro in het krijt.

Lenen Voor Studenten

De verbouwing aan uw huis binnen handbereikMet een†Flexibel Hypotheek Krediet leent u een hoog bedrag tegen gunstige voorwaarden, met uw woning als dekking. De eenvoudigste manier om extra af te lossen is met Mijn Postbank. Zij staan samen voor 7,1 miljard euro in het krijt. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs. Wel is de stijging mede toe te schrijven aan het grotere aantal studenten. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. De kans die u nooit voorbij wilt laten gaanBeschikt u over een†Flexibel Krediet? Dan kunt u dit aanspreken op het moment dat u het nodig hebt, bijvoorbeeld als u uw droomauto wilt aanschaffen.

Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. Houdt er wel rekening mee dat naast de extra aflossing, de maandelijkse automatische aflossing gewoon doorgaat totdat het geleende bedrag volledig is terugbetaald. De maandelijkse lasten hangen onder andere af van het type lening en het gewenste leenbedrag. Inmiddels hebben 924 duizend Nederlanders een langlopende schuld bij de IB-Groep. Ze kiezen bovendien steeds vaker het maximale leenbedrag. Uw lening wordt vervolgens beŽindigd en afgemeld bij BKR. De totale gemiddelde studieschuld van alle lichtingen afgestudeerden bedraagt momenteel ongeveer 7700 euro.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.