Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een optie staat altijd voor 100 aandelen van de onderneming
  De notaris moet die ontvangen en doorstorten aan de fiscus
  Er komen in de praktijk ook mengvormen voor van deze hypotheekvormen

Zaken als een rolstoel, een doorligmatras en krukken zijn nu niet te krijgen.

Krukken Lenen

Hij kan zich door de modderstraten slechts voortbewegen op een paar krukken die hij zelf van takken heeft moeten maken. Toen twaalf jaar geleden de Gereformeerde kerk in het Roemeense stadje Baraolt een beroep deed op leden van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Goes, kon niemand bevroeden hoe deze hulp zou uitpakken. Aan het lenen van hulpmiddelen en verpleegartikelen zijn geen kosten verbonden, tenzij u een artikel langer nodig heeft dan zes maanden.

Zaken als een rolstoel, een doorligmatras en krukken zijn nu niet te krijgen. De wereld van de auto's, zoals wij in Nederland gewend zijn, verandert in de wereld van paard en wagen. Het gebouw staat er al, maar moet nog verbouwd worden. Uit Nederland heeft men veel materiaal gekregen om het ziekenhuis op te knappen. Ook moet er een uitleencentrum in de tuin gebouwd worden. Nog geen tien procent van de huishoudens beschikt over stromend water. En voor een uitkering komt hij al helemaal niet in aanmerking. Daarvoor is in Baraolt de Listra-stichting opgericht. Ik denk dat je best wel vertrouwen in de artsen kunt hebben, als ik jouw verhaal zo lees ben je volgens mij goed geholpen. Daarom is een gang naar de waterput met twee emmertjes een bekend gezicht. Ja echt, op de fiets, met zijn spullen in een rugzakje.

Als u nog iets voor het ziekenhuis wilt doen, dan stellen wij een gift aan het PatiŽntenfonds op prijs. De uitleenpost voor medische hulpmiddelen kan straks ook deze man helpen. Zo konden we samen iets van het Licht van Kerst laten schijnen in de donkere Roemeense huizen. Maar het opknappen van deze uitleenpost is een grote uitgave. Overigens krijgt hij ook bericht als u bent opgenomen in dit ziekenhuis. Zorglijn Almere is hŤt informatiepunt over gezondheid en zorg. Maar zodra je een dorp inrijdt belandt je in een grote modderpoel met slechts een enkele auto. Het ziekenhuis stelt uw huisarts of andere verwijzer op de hoogte van uw vertrek. Huisuitzetting is een absolute ramp voor u en uw gezin. Ga voor een persoonlijk medisch advies naar het Dokter. Zij probeert voorzieningen voor patiŽnten te realiseren die niet via de normale begroting aangeschaft kunnen worden.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.