Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Al deze voorwaarden moeten met de grootste zorg worden opgesteld
  De reden. Een historisch lage rente en een gullere fiscaliteit
  Dit kunt u tot 3 keer herhalen gedurende de termijn van uw lening

Wordt vaak gebruikt als rating of advies analisten.

Aandelen Advies

De bankaandelen zijn spotgoedkoop maar in mijn ogen pertinent nog niet rijp voor koersherstel. Deze methodieken zijn grofweg onder te verdelen in technische en fundamentele analyse. Wordt vaak gebruikt als rating of advies analisten. Dit is de door de analist gebruikte methodiek om het aandeel te waarderen. Als de koers stijgt dan worden aandelen meer waard en dat is gunstig. Effecten verkopen zonder ze te bezitten, in de hoop ze later goedkoper te kunnen kopen. Het koersdoel van een advies is het koersniveau van een aandeel dat het desbetreffende instituut of analist op een bepaalde termijn haalbaar acht.

De richting van een advies bepaalt of een advies positief, neutraal dan wel negatief is over een aandeel. Deze positie ontstaat door een openingsaankoop van een aandeel, optie of een future. Op Triple witching day expireren opties op aandelen, opties op indexen en futures. De eigenaar ervan, de aandeelhouder, is dus mede-eigenaar van de onderneming. Als de koers daalt kunnen er meer aandelen aangekocht worden en dat is gunstig. Effect dat een deel van het kapitaal van een onderneming vertegenwoordigt. Ik spreek over Exxon, Chevron, BP, Conoco Phillips, Royal Dutch en andere reuzen. Na sluiting van de beurs ontvangt u van alle technisch interessante Nederlandse fondsen een analyse. Het zag er intraday niet best uit, maar de voor Europa late opleving in Amerika kwam nog precies op tijd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.