Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Wilt u uw lening goedkoper maken. Bereken hier uw voordeel.

Woz Lening

De maandelijkse inkomsten, werkkring en eerdere of andere leningen spelen een minstens zo belangrijke rol bij de acceptatie. Of heeft u gewoon wat extra geld nodig om die mooie keuken te kopen of eindelijk eigenaar te worden van die flitsende auto. Wilt u uw lening goedkoper maken? Bereken hier uw voordeel. Sinds dit jaar zijn er nieuwe kredietvormen op de markt waarbij de voordelen van een hypotheek lagere rente en een doorlopend consumptief krediet flexibel krediet worden gecombineerd. Het Eigenhuis WOZis ideaal als financiering voor de verbouwing van uw huis.

Behalve de WOZ-waarde, zullen meestal ook andere aspecten van de aanvrager worden meegewogen. Dat laaste, zo blijkt in de praktijk, schrikt veel mensen af om een tweede hypotheek te nemen, De nieuwe kredietvorm vermijdt de kosten van de notaris, taxatie en afsluitprovisie. Een persoonlijke lening is een vorm van niet-doorlopend krediet.

Het WOZ-krediet is een nieuwe vorm waarbij de voordelen van een hypotheek lagere rente en een doorlopend krediet flexibel, sneller geregeld worden gecombineerd. Het krediet is afhankelijk van de waarde van uw woning. Bekijk dan de mogelijkheden van de zeer aantrekkelijke WOZ-krediet mogelijkheid. Wellicht dat uw berekening honderden euro's voordeel oplevert. Als je een persoonlijke lening afsluit, staan de looptijd, het rentepercentage en de totale kredietvergoeding die je tijdens deze looptijd verschuldigd bent, vast.

Een afschrift van de gemeentelijke WOZ-waardebepaling is vaak voldoende. Dat de woning als onderpand wordt gegeven vinden de meeste leners geen probleem. Mocht u vragen hebben, dan helpen onze Financieel Adviseurs u graag verder. In eerste geval is de rente niet aftrekbaar; wel verlaagt de schuld van een consumptief krediet zijn vermogen in box 3 en daarmee de belasting die hij in deze box betaalt.

Als u nu het Eigen Huis Krediet aanvraagt bij DSBSLENEN, dan betaalt u de laagste rente. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting NIBUD heeft berekend dat een modaal gezin 1,3 procent aan koopkracht verliest. In het tweede geval kan de rente worden afgetrokken in box 1, net zoals dat met een hypotheek gebeurt. Vrij opneembaar en aflosbaar krediet tot een overeengekomen maximum. Handig als u vooraf niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft. Doordat de lonen nauwelijks stijgen en de belasting en de prijzen wel omhoog gaan, gaat de koopkracht van de meeste mensen er op achteruit. Dit is een doorlopend krediet met uw woning als onderpand. De meeste prijsverhogingen zullen plaatsvinden bij de vast lasten, zoals energie, huur en gemeentelijke heffingen. Hoogte van de rente is vaak afhankeleijk van het limiet.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.