Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Alex BeleggersbankAlex voor de beginnende tot de gevorderde belegger
  Uw maandlasten blijven gelijk of de rente stijgt of daalt
  Snel goedkoop en voordelig geld lenen

Wilt u een aanvullende hypotheek voor uw verbouwing. Maak dan een afspraak met de Postbank hypotheekadviseur.

Hypotheek Garantie

Wilt u een aanvullende hypotheek voor uw verbouwing? Maak dan een afspraak met de Postbank hypotheekadviseur. Iedereen heeft hier wel eens van gehoord, maar lang niet iedereen weet wat het exact is. Een nieuwbouwwoning kopen is anders dan bestaande bouw kopen. De nieuwe regelgeving zorgt ervoor dat steeds meer starters op de w. Het Waarborgfonds kan uw restantschuld namelijk kwijtschelden. Ze willen graag een eigen woning kopen maar beschikken niet over de financiŽle middelen. De verkrijgingkosten mogen niet hoger zijn dan Ä 265.

Op 1 januari in 2007 zijn de regels omtrent de koopsubsidie aangepast.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.