Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De Solidaire Lening werd door grote Belgische Banken gefinancierd
  Er zijn bepaalde objecten die verplicht aangeschaft moeten worden
  Heeft u al een lening. Bespaar dan door nu over te sluiten

Wil je dat het er wel onder valt moet je tekenen onder voorbehoud financiering, want dit valt wel onder de colportagewet.

Voorbehoud Financiering

Stuivenberg, tekenen op een of ander contract ter plekke onder voorbehoud van een hypotheek, mensen zijn toch zelf bij machte om een hypotheek te regelen met hun eigen bank of hypotheek adviseur. Er staat dat zij alleen een offerte nodig had die ivm een verbeterings project. In een dergelijk geval kan een rechter wel bepalen dat de partijen, nu ze het over de door hen zelf aangegeven hoofdzaken eens zijn, moeten doorgaan met onderhandelen tot er een redelijk resultaat is bereikt. Bovendien is het mogelijk om deze kosten in uw hypotheek mee te nemen.

Je kunt binnen 8 dagen je bedenken en het contract ontbinden. Maar gelukkig niet getekend, want ze waren veel en veel te duur. Teken nooit zonder een of twee dagen bedenktijd, ook niet wanneer ze zeggen dat je het terug kan draaien. Lotx, ik wens je heel veel succes en laat je er niet onder krijgen. Ik wil alleen iedereen waarschuwen gaat niet met hun in zee. Als een bedrijf na een telefoon afspraak bij je langs komt valt dit niet onder de Colportagewet, maar vaak verliezen zij een rechtzaak op andere punten. Oh ja, en probeer de volgende keer assertiever te zijn. Het is erg rot, ik raad je aan om wettelijk advies in te winnen voor verdere actie. Ik heb deze informatie van een ander bedrijf waar ik zaken mee heb gedaan, die waren hier heel eerlijk in en correct.

Kan men zich daar niet aan houden, gewoon wegsturen. Nergens in het verhaal van chisha staat iets vermeld over een hypotheek, dus. Chisha, ik vind het jammer dat je je hebt laten intimmideren maar ik kan me het goed voorstellen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.