Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Rente of interest is een vergoeding voor het gebruik van krediet
  Het betreft voornamelijk Euronext en Duitse aandelen
  Vraag een vrijblijvende offerte of maak een afspraak met een Immotheker in je buurt

Wie dat weigert, mag de rente van de nieuwe woning niet meer helemaal aftrekken.

Rente Aftrek

In dat geval is de schade al aangericht, voordat de aftrek wordt beperkt. De overheid kan beter gerichte maatregelen nemen, zodat het geld bij deze groepen terecht komt. Hier vind u informatie met betrekking tot het regelen van uw hypotheek, de verschillende hypotheekvormen, de hypotheekrente, etcetera, ingedeeld in rubrieken. De vraag is of dat moment de komende jaren wel aanbreekt. Maar ook minder vergaande varianten kunnen een aanzienlijk waarde-verlies geven dat groter wordt naarmate huizen duurder zijn.

Daarom heeft de Raad voor Onroerende Zaken ROZ de knuppel maar eens in het hoenderhok gegooid met een scenariostudie. Het Centraal Planbureau CPB schrijft dat in een discussiestuk over de toekomst van de verzorgingsstaat. Aan vakantiehuisjes betaalt de fiscus sindsdien niet meer mee. Het maakt mensen onzeker, waardoor ze niet durven kopen. Als u meer wilt weten, maak dan nu een afspraak met een van Van Bruggen-adviseur. Dat is ook het tarief van de inkomstenbelasting in de tweede schijf, waarmee alle middeninkomens te maken hebben. Zelfs een slepende politieke besluitvorming over dit moeilijke onderwerp kan de woningmarkt al een klap toebrengen, waarschuwt de Raad.

Daarvoor is echter geen Kamermeerderheid te vinden. Inkomenssteun moeten kabinetten van de toekomst daarom alleen nog geven aan mensen die het echt nodig hebben. Huiseigenaren moeten de winst op hun oude huis investeren in hun nieuwe woning.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.