Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hier vindt u de beste en goedkoopste hypotheek aanbieders
  Goedkoop geld lenen via internet doe je hier! Vraag hier diverse leen offertes aan voor goedkop
  De Belgische specialist van de hypothecaire lening

Wellicht de meest zinvolle en sprekende indicator voor de fundamentele trendbreuk in de bouw, is de correlatie tussen de hypotheekrente en de bouwvergunningen.

Afschaffen Hypotheekrente

Wellicht de meest zinvolle en sprekende indicator voor de fundamentele trendbreuk in de bouw, is de correlatie tussen de hypotheekrente en de bouwvergunningen. Bovendien is de bouwsector de meest arbeidsintensieve van alle industriŽle sectoren en doet op die manier dus beroepsinkomsten ontstaan. Het door de commissie behandelde onderdeel van het wetsontwerp wordt ongewijzigd aangenomen met 9 tegen 3 stemmen. Redacteur Luc Coppens plaatst elke maandag financiŽle, fiscale en andere aspecten van de gezinsportefeuille in een ruimer perspectief. De onderneming kan immers bepaalde argumenten aanhalen, doch als de administratie er niet mee akkoord gaat en alleen de fiscale motieven weerhoudt, dan heeft de onderneming geen verweer. Belastingplichtigen/natuurlijke personen zullen vanaf volgend jaar in hun aangifte melding moeten maken van het bestaan van buitenlandse bankrekeningen en van het land of de landen waar die rekeningen geopend zijn. Snap niet helemaal wie, wat, waar je daar verwijten aan het maken ben. Een lid stelt vast dat de minister zijn gedane belofte om de belastingschalen opnieuw automatisch te indexeren nog eens voor twee jaar niet nakomt. Hoeveel risico durf je nemen? Dat is niet zomaar een vraag.

De lage rente zette de gezinnen in de eerste jaarhelft massaal aan om hun bestaande woonkrediet te vervangen door een nieuw, goedkoper krediet via een zogenaamde herfinanciering. De minister antwoordt dat de intresten geherkwalificeerd worden als dividenden zodra een bepaalde schuldratio wordt overschreden. Volgens een ander lid moet dit vonnis worden beschouwd als een alarmbel voor de wetgever, tenminste als de Belgische Staat het vertrouwen in de billijkheid en in de belangen van het land wil behouden. De Belgische beleggers houden immers aan de materiŽle aflevering van hun effecten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.