Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De rente over de schuld en uw maandlasten van rente+aflossing dalen
  Een van de bestuursorganen van de Europese Centrale Bank ECB
  De gemeentelijke kredietbank mag u wel rente in rekening brengen voor een saneringskrediet

We zullen altijd een ruilmiddel =geld nodig hebben.

Ontstaan Geld

Het geldboek voor kinderen, Bas van Lier Duidelijke informatie over belastingen. Geen nieuws hierover in de kranten betekent dat het óf een westerse geheime dienst óf een geheime dienst die met medeweten van het westen handelt om Iran in diskrediet te brengen en de weg vrij te maken voor een luchtaanval op dat land. We zullen altijd een ruilmiddel =geld nodig hebben. Ik ben vers nieuw hier op Zapruder, jullie zijn op het goede spoor met een hoop items. Het politiek-boek, Bas van Lier Hoofdstuk 4 gaat helemaal over geld, belasting betalen en het geld van de regering. Ik was er op doorreis op weg naar Kazachstan voor AGIP. Het is bij dat ene bericht wereldwijd gebleven, nergens is extra navraag gedaan, het lijkt erop dat er wat controle damage control in de persberichtgeving heeft plaatsgevonden. De kosten van aanmunten behoren dus niet tot de intrinsieke waarde. Berucht is de hyperflatie in Duitland omstreeks het jaar 1923. Je vergist je eigen, of ik ben niet duidelijk geweest . Op naar minder mensen, stoppen met werken met z'n allen even die banken een lesje leren , op naar een eerlijkere ruilhandel.

Kan het me ook wel voorstellen omdat het onderwerp zo breed is dat het niet te controleren is voor een journalist en dat is nu juist de eerste taak van de journalistiek. AlertPopup 'Jij hebt al een melding gedaan bij dit bericht. Zij hebben het NL-volk verkocht als slaven aan de banken. Gewoon een kwestie van vraag en aanbod op de kapitaalmarkt. In feite dus een hele nieuwe situatie die we nog niet hebben meegemaakt.

De economische wereld is in een snel tempo aan het veranderen. De banken zijn niet de eigenaar van die goederen maar dat is de maatschappij. En dat is precies wat we op het ogenblik zien gebeuren. Staat ons dat nu ook te wachten? Natuurlijk best mogelijk. Wat is hier eigenlijk onder de oppervlakte aan de hand?.

Je hoort het alleen maar als het goed uitkomt, had Iran de spullen ontvangen dan hoor je op het journaal dat de geheime dienst bewijs heeft dat bla bla bla. Wij hebben het geplaatst en doen ons best het verder te promoten. Wat voor een gevaar levert dit op voor de omstanders a. Wie kan mij verder helpen met het krantenberichtje vorige week over plutonium smokkelaars. Het corrigeren voor de inflatie noemt men defleren. Overal binnen het euro-gebied zagen we lagere aandelenkoersen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.