Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dinsdag vinden de verkiezingen voor het Amerikaanse Congres plaats
  De reden. Een historisch lage rente en een gullere fiscaliteit
  Groningen laten schieten Frisia B1 won deze wedstrijd overigens met 1 2

We verwijzen naar uw KBC-bankkantoor voor de correcte tarieven.

Rente Tarieven

Fortis Bank, marktleider in de woonkredieten in BelgiŽ, heeft woensdag aangekondigd dat het vanaf donderdag de tarieven van haar woonkredieten optrekt. Test-Aankoop raadt af momenteel een hypotheeklening te nemen over een periode van 40 jaar. De rente die de banken aanrekenen voor woonkrediet bereikte de jongste dagen een laagterecord. De stress die gepaard gaat met het afbetalen van een lening voor een huis, maakt mensen ziek.

Eerder verhoogden ook andere banken zoals KBC, Argenta en Centea al hun hypothecaire tarieven. Self'Bank, via Phone'Bank telefoon en via Home'Bank pc. De lage rente zette de gezinnen in de eerste jaarhelft massaal aan om hun bestaande woonkrediet te vervangen door een nieuw, goedkoper krediet via een zogenaamde herfinanciering. Ruim vierduizend klanten die ten onrechte kosten betaald hebben toen ze met hun hypotheeklening naar een andere bank overstapten, krijgen nu hun geld terug. Fortis Bank, de marktleider voor woningkredieten, verhoogde op 1 december in alle stilte de tarieven voor twee formules van hypothecair krediet. Veel huiseigenaars laten na hun hypothecaire lening te herfinancieren, hoewel ze daar financieel voordeel mee kunnen doen. Het geld op uw spaarboekje brengt een jaarlijkse rente op.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.