Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Rente of interest is een vergoeding voor het gebruik van krediet
  Uw maandlasten blijven gelijk of de rente stijgt of daalt
  Voor een nieuwe hypotheek kunt u ook bij ons terecht

Wat is er leuker dan nog een eigen huis in een ander land.

Financiering Tweede Huis

Let op! Chalets en stacaravans kunnen er door hun grootte en comfort uitzien als een volwaardig huis maar zijn dat niet altijd. Maar let op de valkuil van de extra kosten en regelwerk. Wat is er leuker dan nog een eigen huis in een ander land. Hogere huizenprijzen in vierde kwartaalDe prijzen van woningen zijn in het vierde kwartaal verder omhoog gegaan. Een tweede eigen woning, het klinkt zo aantrekkelijk. Maar, hoe zit het met de fiscale regels en wellicht ook de valkuilen? Bereidt u dan ook goed voor. Dit heeft gevolgen voor de mate waarin u financiering kunt krijgen en tegen welke voorwaarden.

Dat kan met spaargeld, maar ook een deel van de overwaarde van de eerste woning kan hiervoor worden gebruikt. Meestal moet u zelf een deel van de woning financieren. Aflossingsvrije hypotheek is doorgaans niet mogelijk. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal bedroeg de stijging gemiddeld 1,2 procent. Niet door de Nederlandse wetgeving, maar door de fiscus in het buitenland. Maar wat vindt ervan, om een kasteel te kopen in Belgie.

Dit hypotheekdeel wordt als consumptieve lening beschouwd en de rente over dat deel van de lening is om die reden niet aftrekbaar. Hoe u de woning in Polen financiert is uiteraard een puur individuele aangelegenheid. De rente van deze extra hypotheek is in dit geval niet aftrekbaar voor de Nederlandse belasting.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.