Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Uit mijn loontrekkende activiteit zal ik maar een laag pensioen hebben
  De huidige jeugd is geboren nadat het grootste kwaad al geschied was
  Uw project valt niet binnen het klassieke plaatje en u hebt het gevoel dat de financiering buit

Wanneer u een lening aangaat dient u belastingen te betalen.

Huis En Hypotheek

Bijna 80 procent van de Vlamingen heeft die droom al gerealiseerd. In totaal staat u bij de eerste geldschieter nog voor 900. Het aangaan van een lening is een belangrijke zaak. Hoe hoger de rang wordt, hoe groter ook het risico wordt voor de schuldeiser. Hij sluit opnieuw een hypothecair krediet af van 25.

Wie leent gaat de verbintenis aan om terug te betalen. Het kapitaalsaldo van het tweede krediet is gelijk aan 21. De griffierechten zijn rechten die geheven worden op sommige in de griffies van hoven en rechtbanken gedane verrichtingen. Meestal zal een woonkrediet een looptijd hebben van 10 jaar tot 20 jaar.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.