Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het besluit om geld te lenen kan verschillende oorzaken hebben
  Cho Oyu is technisch gezien een relatief makkelijke berg
  Wil je alles weten over het BKR. Lees dan de special over het BKR

Waar moet je nu op letten bij het vergelijken van leningen.

Lening Aan De Staat

Als je iets koopt bij een postorderbedrijf, kun je vaak in termijnen betalen. De aflossing en de rente samen zijn meestal een vast percentage van de kredietlimiet. Waar moet je nu op letten bij het vergelijken van leningen. Een persoonlijke lening is een niet-doorlopend krediet. De auto is pas echt van jou, als je het bedrag helemaal hebt terugbetaald.

Als de kredietverstrekker je verplicht om een verzekering af te sluiten, dan mag jij zelf bepalen waar je dat doet. Sluit nooit een lening af als je iets niet begrijpt. De rente bij winkelpassen en klantenkaarten is vaak hoger dan de rente die een bank vraagt voor een doorlopend krediet.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.