Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De rentevergoeding stopt op de dag dat u het geld van uw spaarrekening afboekt
  Leent geld aan particulieren zonder tussenpersonen
  Het toepassingsgebied van de Spaarrichtlijn is beperkt tot rente intresten

Vul de online aanvraag inZe wordt meteen behandeld.

Een Lening

Betaal je niet elke maand trouw een gedeelte van het geleende bedrag terug plus intresten, dan verkoopt de bank je pand en recupereert ze het geleende bedrag. De waarde van de woning moet onder vastgelegde bedragen blijven. Een kredietmakelaar moet erkend zijn door het Ministerie van Economische Zaken. Hoe lager je inkomen en hoe groter je gezin, des te voordeliger wordt ze. Vlaams woningfonds voor grote gezinnen helpt met hypothecaire leningen. Ik ben niet meer van de jongsten, maar ik zit nog vol levenslust. De woning waarvoor geleend wordt, ligt in het Vlaams Gewest. Een permanente geldreserve1 voor uw dromen en plannen of om onverwachte kosten op te vangen. Advies specifiek afgestemd op uw persoonlijke situatie.

De jaarlijkse terugbetaling van het kapitaal is altijd gelijk. In zo'n akte geef je het onroerend goed de woning die je koopt in hypotheek. De nog verschuldigde rente hoeft u dan niet te betalen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.