Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Ook dan geldt dat na het verstrijken van de wettelijke of afgesproken termijn de afgesproken re
  De rente is zo een instrument om een economie te sturen
  De Hypotheek Specialist geeft u een unieke laagste rente garantie

Vrij opneembaar en aflosbaar krediet tot een overeengekomen maximum.

Lenen Krediet

Met een Doorlopend Krediet heeft u altijd extra geld achter de hand. Onbeperkt meer of volledig aflossen, zonder extra kosten. Kwijtschelding van de openstaande schuld bij overlijden van een van de kredietnemers voor de 75-jarige leeftijd uitgezonderd achterstallige betalingen. Een rentestijging of –daling heeft wel invloed op de looptijd van uw lening. Vrij opneembaar en aflosbaar krediet tot een overeengekomen maximum. Dat is ideaal als u te maken heeft met uitgaven waarvan u vooraf niet weet hoe hoog de kosten uitvallen. Een persoonlijke lening is een vorm van niet-doorlopend krediet. Lenen actueel Lagere rente en boete bij persoonlijke leningEen lagere rente, gemakkelijker afzien van een lening en lagere boetes bij een vervroegde aflossing van persoonlijke leningen. Is het voor u wellicht interessant om uw huidige leningen te laten oversluiten naar de Postbank? Doe de leentest en u weet het meteen. Uiteraard betaalt u alleen rente over de bedragen die u opneemt.

Het krediet is afhankelijk van de waarde van uw woning. Een variabel rentepercentage, lager dan de rente bij rood staan op uw privérekening. Dit is een doorlopend krediet met uw woning als onderpand. Dat zijn de voordelen van de nieuwe Europese richtlijn voor leningen. Krediet Direct biedt twee soorten auto leningen aan, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Als de rente wijzigt, blijft uw maandelijks termijnbedrag gelijk.

Als je een persoonlijke lening afsluit, staan de looptijd, het rentepercentage en de totale kredietvergoeding die je tijdens deze looptijd verschuldigd bent, vast. Binnen die limiet kunt u vrij geld opnemen en aflossen. Het Doorlopend Krediet is een flexibele lening waarbij u van tevoren een maximaal leenbedrag afspreekt, de kredietlimiet. Of heeft u gewoon wat extra geld nodig om die mooie keuken te kopen of eindelijk eigenaar te worden van die flitsende auto. Soms vallen kosten van een bruiloft, vakantie of nieuwe meubels nu eenmaal duurder uit dan gepland! Met een Doorlopend Krediet hoeft u bovendien alleen maar rente te betalen over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. En u kunt de afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Achterstallige termijnen blijven gewoon verschuldigd.

En erop wachten hoeft niet meer, want het wordt direct op uw Girorekening gestort. Handig als u vooraf niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft. Flexibele financieringen aangepast aan uw besteding. Met de persoonlijke lening, kiest u voor zekerheid om uw auto te financieren. Hoogte van de rente is vaak afhankeleijk van het limiet.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.