Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Waarom kinderen moeten sportenSport kan helpen om minder schuchter te worden depressieve stemmi
  Veel geldverstrekkers willen dit risico niet aangaan en
  Binnen enkele seconden klinkt het echter; ~Ik ben er wel geweest

Voordelig geld lenen is volgens veel aanbieders overal te realiseren.

Goedkoper Lenen

Binnen een vastgestelde looptijd met een vaste rente wordt er maandelijks afgelost en rente betaald. Vaak genoeg komt u dan echter in het schemergebied van woekeraars terecht. Hoe hoger het geleende bedrag, hoe groter de risico's bij een veranderde financiŽle situatie. Ook is het verstandig te weten of in het rentepercentage geen dekking zit die een bedrag uitkeert bij overlijden. De aflossing van een lening kan op verschillende manieren.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.