Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dan zorgen wij dat uw hypotheek aansluit bij deze nieuwe situatie
  Jan belt bij zijn onderbuur aan en vraagt of hij de volgende avond de stereo installatie mag le
  Het is de eerste maal in Duitsland dat er een klacht komt over dit soort van discriminatie

Vooralsnog zien we geen enorme speculatiegolf in Ahold.

Aandelen Ahold

Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. In dat geval zou er een lagere bodem geplaatst zijn. Eind oktober werd een gap omlaag gevormd met als hoogste punt 6,20. Met stoploss op 9,9 end of day kan long gegaan worden. De kans is echter veel groter dat de koers weer een draai naar onder gaat maken. We zien nu dat de koers moeite heeft de gap te overbruggen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.