Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Lening met als onderpand een verzekeringspolis die waarde heeft
  Goedkoop lenen om het uit te zetten tegen een hoger rendement
  Eerder verhoogden ook andere banken zoals KBC Argenta en Centea al hun hypothecaire tarieven

Vooral omdat elke overname eigenlijk te duur betaalt is.

Wat Is Rente

Twee oud-NHP-ers komen bij elkaar en proberen uit te vinden hoelang het geleden was dat de eerste Mzsteriax gestart werd. Om bij de deur van het chalet van de professor te komen moet je eerst een trap van twintig treden oplopen. Een schilder heeft 56 liter verf nodig en mengt precies 32 liter paarse verf met 24 liter oranje verf, maar oeps dat had andersom gemoeten. Koeien kosten 15 euro, schapen kosten 1 euro, kippen kosten 0,25 euro. Ridders spreken altijd de waarheid en schurken liegen altijd. Een Boer heeft 100 dieren nodig! En heeft 100 euro te besteden. Al met al worden het zeer interessante jaren de komende.

Hoe lang doen ze er over als ze samen het gazon maaien. Stel we zitten op een eiland waar twee types bewoners zijn, ridders en schurken. Voordat iedereen ging zitten, schudde iedereen elkaar de hand.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.