Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Koop aandelen in bedrijven met een ijzersterk management
  Het gaat dus om een exportkrediet die mogenlijk was na het
  De rentevoet is altijd vast voor de hele looptijd van het krediet

Voor u gaat kopen wilt u eerst alles nog even op een rijtje zetten.

Wat Is Een Lening

Ook bij koop op afbetaling betaalt u een kredietvergoeding rente. We kunnen u wel, ondanks uw bkr-codering, een hypotheek verstrekken waarin het gewenste krediet verwerkt wordt. Vaak vraagt de verstrekker een tegemoetkoming in de vorm van rente, ook wel interest genoemd. Je schuift als het ware de lasten naar de toekomst, en dan is prima als je dat kan betalen en je economische situatie stabiel is. Zo kun je geld nodig zijn voor bijvoorbeeld een nieuwe auto.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.