Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Wanbetalers op hypotheekleningen zijn extra duur uit Amsterdam
  Een huis kopen en een paar maanden geen rente betalen
  Deze automatische incasso kan op ieder willekeurig moment gestopt worden

Voor leningen of een doorlopend krediet tegen een vaste lage rente.

Hypotheek Rente Vergelijk

Ons natie-gevoel is vrij laag, zo merken we al lange tijd. Indien u een achterstand heeft in de betaling van uw lening wordt u op een lijst genoteerd bij de Nationale bank van Belgie. Hierdoor hebben financieel en sociaal zwakke groepen weinig keuze zodat ze aangewezen zijn op de private huurmarkt. Deze drempels verlagen is een uitdaging die de Vlaamse Regering zeker aangaat. Daarom wordt het begrip \'93groot gezin\'94 verruimd tot gezinnen met minstens \'e9\'e9n kind ten laste.

Momenteel zijn in Vlaanderen 7 huurdersbonden actief, die in ongeveer 30 gemeenten en steden informatie en -advies verstrekken over de rechten en plichten van huurders. Uiteraard zijn er grote verschillen tussen de 308 gemeenten van het Vlaams gewest. De eigen woning is dan ook een stevige garantie op kwaliteitsvol wonen en een grote woonzekerheid. Moeten er kosten betaald worden ? Alle kosten zijn inbegrepen in het Jaarlijks kostenpercentage . Niettemin moet de vraag gesteld worden of het naast elkaar bestaan van leningen met elk eigen voorwaarden wel een klantvriendelijke aanpak is. Deze flagrante gevallen van huisjesmelkerij worden op versterkte wijze aangepakt. Er zijn immers nog heel wat drempels die gezinnen moeten overwinnen om hun droom blijvend te realiseren.

De jaarlijkse terugbetaling van het kapitaal is altijd gelijk. Een kredietmakelaar moet erkend zijn door het Ministerie van Economische Zaken. We moeten hier even opletten voor onzuiver taalgebruik. Voor de rijken dus, die meer aan mij verdienen dan ik zelf doe zo te zien. Het bouwen van een eigen woning is daardoor heel wat duurder geworden. Een beleidsnota geeft de grote strategische keuzen en opties van het beleid voor de duur van de regeerperiode weer.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.