Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Financiele rekenmodules voor hypotheek en pensioen
  Frisia Makelaars is een makelaarskantoor dat al ruim 85 jaar bestaat maar nog steeds jong en dy
  Surfen chatten lessen voorbereiden thesis schrijven

Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen.

Starters Lening

Leningen en kredieten met een looptijd die korter is dan één jaar. Iedere specifieke situatie vraagt om een advies op maat. Op die manier komt het gehele leningbedrag van maximaal 25. In het financieringsplan staat hoe u de benodigde investeringen denkt te financieren. De lening is de eerste drie jaar rentevrij en aflossingsvrij.

Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. In de praktijk wordt dit bedrag volgens het college meestal naar de eerste hypotheek overgesloten, omdat dit over het algemeen voordeliger is. Een starter moet eigen vermogen inbrengen om een lening te kunnen afsluiten. Het totaal van de investeringen is gelijk aan het totaal van de financiering. Zo mag het aankoopbedrag van een woning niet hoger zijn dan twee ton en mag maximaal 25.

Dan kunnen ook mensen met een wat lager salaris een huis kopen zonder krom te hoeven liggen om de hypotheek te kunnen betalen. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Dit kengetal geeft aan in welke mate een onderneming op langere termijn aan zijn schulden zal kunnen voldoen. BijstandVoor een bedrijf dat niet meer voldoende oplevert om van te kunnen leven, bestaan er een aantal speciale regelingen waaronder het besluit bijzondere bijstand zelfstandigen BBZ. Door de beperking van de renteaftrek heeft de overheid een aantal maatregelen getroffen. Op dat moment wordt dus bekeken of het inkomen van de starter dusdanig is gestegen dat kan worden begonnen met het betalen van een marktconforme rente en aflossing. Dit kan door middel van eigen vermogen of van vreemd vermogen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.