Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Friesland zout gewonnen uit een zoutlaag die op een diepte van 2
  In het laatste geval spreekt men van prijsinflatie
  Een lagere hypotheekrente kan er voor zorgen dat u flink op uw maandlasten kunt besparen

Voor het niet-gedekte percentage dat door de bank op de exporteur wordt overgedragen, mag de exporteur het betalingsrisico laten verzekeren bij andere verzekeraars.

Rente Percentage

De Nationale Delcrederedienst zal u regelmatig informeren over het verloop van de procedure. De wachttermijn wordt dan opgeschort tot u de Nationale Delcrederedienst de toelating geeft om tussenbeide te komen. Wanneer de Nationale Delcrederedienst u voor een individueel koperskrediet verzekert, geldt als voorwaarde dat de exporteur de houder van het commerciŽle contract het resiliatierisico laat verzekeren. De werknemers, hetzij via hun werkgever in het kader van een groepsverzekering of hetzij rechtstreeks via vrijwillige stortingen voor de individuele levensverzekering, en de bedrijfsleiders. In sommige gevallen wordt het krediet niet rechtstreeks aan de afnemer toegekend, maar aan diens bank.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.