Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Handige tips van oma voor koken schoonmaken gezondheid geldbesparen die vooral milieuvriendelij
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  De groene spaaradviseurs voor alle informatie over groen sparen en beleggen groene of duurzame

Voor deze achtergestelde lening is geen enkele waarborg vereist.

Achtergestelde Lening

Het minimumbedrag van de tussenkomst van het Participatiefonds bedraagt 7. Meer gedetailleerde informatie over Certificaten vindt u in de prospectus. Het Fonds staat uitsluitend ten dienste van de ambachtelijke, commerciŽle, dienstverlenende of industriŽle KMO's, van de personen die een vrij beroep uitoefenen en van de personen die zich als zelfstandige wensen te vestigen. Het Fonds verleent een dienst van zuiver financiŽle aard, zonder inmenging in het beheer van de ondernemingen. Optimeo helpt de uitbreiding van een zaak of een onderneming te financieren.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.