Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hoe langer de rentevaste periode hoe hoger het rentepercentage
  Uw woning en uw gezin optimaal beschermen is niet altijd eenvoudig
  De nieuwe woonkredietformule die leningen spreidt over 30 jaar is een schot in de roos

Voor de fiscus bestaat Tante Agaath alleen nog officieus.

Agaath Lening

Geld van Tante AgaathSlim geld lenen voor uw bedrijfFamilie of vrienden die u startkapitaal verstrekken, kunnen daar fiscaal voordeel uithalen. Slaagt u als startende ondernemer, dan heeft uw financier fiscaal voordeel door de belastingvrije rente-ontvangsten. Voor de fiscus bestaat Tante Agaath alleen nog officieus. Ondernemers hoeven dankzij deze regeling geen woekerrentes af te rekenen en ook de geldverstrekker heeft er fiscaal baat bij. Alles over marktverkenning, het ondernemingsplan, de rechtsvorm, de bedrijfsnaam, de administratie en wat er nog meer komt kijken bij het starten van een bedrijf. De naam is een paar jaar geleden veranderd in 'Regeling Durfkapitaal'.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.