Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Er komen in de praktijk ook mengvormen voor van deze hypotheekvormen
  Hoeveel kan ik besparen.Bereken hoeveel u kunt besparen op uw hypotheeklasten
  Leningen op korte termijn zijn binnen het academiejaar terug te betalen

Volgende conclusies voor het provinciaal beleid worden alvast getrokken.

Co Financiering

Volgende conclusies voor het provinciaal beleid worden alvast getrokken. Kies ook voor een titel die aantrekkelijk is en onmiddellijk de aandacht trekt. Zijn er financiŽle garanties nodig bij deelname? Neen, in tegenstelling tot bijv. Vertalingen van manuscripten komen niet in aanmerking voor subsidiŽring. Ook medeorganisatoren moeten in staat zijn om die details te verstrekken. Toch stelt men heel wat knelpunten in deze hulpverlening vast. Heeft men meer succes op selectie als men met†een toetredingsland samenwerkt? Ja.

Wat is de minimale duur van een 1-jarig project? Minimaal 6 maanden. Dit laat meer flexibiliteit toe, want hier staat geen limiet op. Artistieke uitgaven vallen onder de post diverse kosten. Indien dit niet het geval is, dan is het mogelijk dat het project niet in aanmerking komt voor subsidies. Wat als alle publicaties omtrent een project nog niet verkocht zijn op het moment van de eindafrekening? In dat geval moet men de prijs van de stock inschatten en dit bedrag opgeven.

Mag een privť-bedrijf†de artistieke creatie van een opera voor zijn rekening nemen? Ja, op voorwaarde dat hun culturele bevoegdheden en ervaring†in hun statuten terug te vinden zijn. De sector is beleidsmatig al bij al maar weinig in beweging. Zorg er voor dat†het A4 waarop je het project moet uitleggen goed en overzichtelijk geschreven is, zodat de essentie van het project onmiddellijk duidelijk wordt. Ook besluiten we met een pleidooi voor meer en betere dossiervorming. Hierbij stellen wij dus sterke onderlinge verschillen vast. Wel moeten die in bijlage gedetailleerd worden uitgelegd.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.