Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Financiele rekenmodules voor hypotheek en pensioen
  Voordelig geld lenen is volgens veel aanbieders overal te realiseren
  Wilt u een aanvullende hypotheek voor uw verbouwing. Maak dan een afspraak met de Postbank hypo

Vlaams Woningfonds staan leningen toe tegen een lage rentevoet.

Goedkope Lening

De lening kunt u gebruiken om een woning te kopen, te bouwen of te renoveren. Grondwater oppompen kan dan weer verdroging met zich meebrengen. Vlaams Woningfonds staan leningen toe tegen een lage rentevoet. Deze kunnen een financieel duwtje in de rug betekenen voor je opstart. De overheid stelt een aantal steunmaatregelen ter beschikking van startende ondernemers. De Vlaamse overheid heeft recent de regelgeving voor bouwvergunningen aanzienlijk versoepeld. Een eigen woning kopen spreekt niet vanzelf, zeker als u over een bescheiden inkomen beschikt. De steunmaatregelen van de federale en de Vlaamse overheid omvatten meerdere terreinen.

Het loont in ieder geval de moeite om na te gaan of je voor bepaalde vormen van steun in aanmerking komt. Het is niet gemakkelijk om werk en gezin te combineren. Blauwe Vlag garandeert u een badplaats die geen gevaar oplevert voor uw gezondheid. Een eigen woning is de droom van de meeste Vlamingen. Het leven is er om van te genieten en KredietService helpt U daarbij.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.