Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Joop Bresser (Delta Lloyd AM) adviseert een staatslening als 4 25 is bereikt
  Wil je dat het er wel onder valt moet je tekenen onder voorbehoud financiering want dit valt we
  Ten tweede kunnen huizenprijzen kelderen bij volledige afschaffing

Vijf jaar geleden kocht je nog een direct bewoonbaar huis voor 100.

Financiering Tweede Huis

Uw huis in Nederland is immers onderpand en wat u met het geld doet, mag u zelf weten. Rocca Jacoba, de woning van Pim Fortuyn, ligt in Provesano in de regione Friuli Venezia Giulia. Vijf jaar geleden kocht je nog een direct bewoonbaar huis voor 100. Deze unieke woning ligt aan de piazza is zo bijzonder niet alleen omdat deze werd bewoond door Pim Fortuyn, maar ook omdat de woning inclusief inboedel wordt verkocht. Volgens deskundigen is de toekomst van een huis in Spanje rooskleurig. Voordat u tot koop overgaat, moet u een aantal zaken controleren. Tweede huizen in Spanje zijn nog steeds een 'booming business', aldus een gespecialiseerd makelaar op de Spaanse markt.

Italie en vraag met 1 druk op de knop de door jou gewenste brochures op. Onze adviseurs zullen u daar graag verder over informeren. Tijd om te kopen? Of stort de markt in? Makelaars voorspellen een hausse als in de jaren negentig.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.