Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De rentevergoeding stopt op de dag dat u het geld van uw spaarrekening afboekt
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken
  Op het einde van elk van de 6 driemaandelijkse observatieperiodes wordt de meerwaarde bepaald d

Verschillende zelfstandigen kunnen een beroep doen op het BBZ.

Bbz Lening

Verschillende zelfstandigen kunnen een beroep doen op het BBZ. De aanvraag moet worden ingediend bij de Gemeentelijke Sociale Dienst in de woonplaats van de aanvrager. In het eerste jaar na de start van de onderneming kan de zelfstandige een bijdrage krijgen voor de kosten van begeleiding door een deskundige. Wij hebben kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Breda. Een goed ondernemingsplan geeft antwoord op de volgende vragen. De uitkering bestaat uit een aanvulling op het inkomen. De gemeente krijgt hiervoor van het rijk een vergoeding.

In bepaalde gevallen is een eenmalige bijdrage mogelijk ter voorziening in het bedrijfskapitaal. Op de aanvraag beslissen burgemeester en wethouders binnen 13 weken na ontvangst van de aanvraag. Personen met een uitkering die een bedrijf willen starten er gelden verschillende aanvullende voorwaarden. Over het algemeen neemt de gemeente de aanbevelingen in het rapport over.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.