Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De rentevergoeding stopt op de dag dat u het geld van uw spaarrekening afboekt
  Olga Weijers ~Over terminologie en intellectuele geschiedenis~ Millennium 12
  Huurders kunnen wij andere zeer voordelige rentes aanbieden

Vergelijk de aanbieders van een persoonlijke lening of doorlopend krediet op basis van rente standen.

Rente Nl

In de verklaring staat dat de neerwaartse risico's zijn gebleven en dat de arbeidsmarkt bezig lijkt af te zwakken. Dat krijgen zij pas bij de jaarlijkse eindnota terug. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de ingreep. Verder bleek dat de bouwuitgaven voor nieuwe woningen in dezelfde periode met bijna een kwart zijn gedaald. Tegen die achtergrond verwacht de Fed dat de inflatie de komende kwartalen omlaag zal gaan. In het vierde kwartaal bedroeg de expansie op jaarbasis 0,6 procent.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.