Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De wet Breyne is van toepassing op de verbouwingswerken
  Aegon verlaagde de hypotheekrente ook al in december
  Het leven is er om van te genieten en KredietService helpt U daarbij

Verbouw uw huis tegen een rente die even aantrekkelijk is als uw nieuw interieur.

Financiering Huis

Verbouw uw huis tegen een rente die even aantrekkelijk is als uw nieuw interieur. Het rentetarief dat je kan bedingen hangt af van verschillende factoren. Of je nu een huis koopt of er één bouwt, het is belangrijk om bij het voorbereiden van deze ingrijpende beslissing te kunnen rekenen op het deskundig advies van een specialist. Het moet gaan om noodzakelijke aanpassingen aan de technische of sanitaire installatie of aan de constructie van de woning om de woning aan te passen aan de lichamelijke gesteldheid van de bewoner.

Een huiskrediet afsluiten is voor de meeste mensen de grootste financiële onderneming van hun leven. Het is een interessante formule als de rente op een laag punt staat. Kiezen voor een bepaald type huiskrediet kan u over de hele looptijd van de lening duizenden euro's besparen of kosten. Heb je door bovenstaande aftrek niet alle intresten kunnen inbrengen, dan kan je soms een interessante bijkomende aftrek genieten als aan een aantal voorwaarden is voldaan.

Uw project valt niet binnen het klassieke plaatje en u hebt het gevoel dat de financiering buiten het aanbod van de banken valt? Geen nood, misschien is uw situatie toch niet zo uitzonderlijk. Ben je vertrouwd met de beurswereld en ben je bereid het risico te nemen, dan is deze formule misschien iets voor jou. Deze formule is ontwikkeld voor mensen die al een woning in bezit hebben die ze willen verkopen om een nieuwe woning te bekostigen.

Tabnum2 = , Leftnum2 = , Leftsubnum2 = , filename = 2. Inspelend op de evoluties op de woningmarkt bieden sommige banken looptijden aan tot 30 en zelfs 40 jaar, waar een looptijd van 20 jaar tot enkele jaren geleden in dit geval de norm was. Voor een eerste woning is deze formule niet direct aan te bevelen, het is eerder geschikt als belegging van je spaargelden. In de plaats hiervan wordt het Kadastraal Inkomen van de eigen woning volledig vrijgesteld van belasting. Sluit in ieder geval een schuld-saldo verzekering af zodat in geval van overlijden je familie niet hoeft verder af te betalen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.