Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De Solidaire Lening werd door grote Belgische Banken gefinancierd
  Wet betreffende het auteursrecht en de naburige rechten B
  Bij verzekerd sparen kan de fiscus met u meesparen zodat het extra belastingvoordeel oplevert

Verantwoord lenen wordt daarbij steeds belangrijker.

Verantwoord Lenen

Lenen actueel Lagere rente en boete bij persoonlijke leningEen lagere rente, gemakkelijker afzien van een lening en lagere boetes bij een vervroegde aflossing van persoonlijke leningen. Over onze diensten bestaan een aantal vragen die vaak gesteld worden. Niet elke kredietverstrekker houdt zich aan de regels. Weet u bijvoorbeeld niet altijd waar uw geld blijft, probeer dat dan eerst op een rijtje te zetten om te zien welke ruimte u hebt om een lening terug te betalen. Dat zijn de voordelen van de nieuwe Europese richtlijn voor leningen. Met een lening nemen de vaste lasten toe vanwege de maandelijkse aflossing. Uw aanvraag wordt, nadat u uw gegevens heeft ingevuld, direct in behandeling genomen.

Het is daarom van belang om alle opties te overwegen. Voordat u gaat bellen of schrijven kunt u misschien kijken of u hier het antwoord vindt. De beslissing om een lening aan te gaan heeft invloed op de lange termijn. Het zijn vooral de verlokkingen van de consumptiecultuur waar maar weinig mensen weerstand aan kunnen bieden, aldus Henselmans. Ga bij het afsluiten van een lening niet over één nacht ijs en wees eerlijk tegenover uzelf als het gaat om geld. En ga niet tot het uiterste want uw uitgaven zullen waarschijnlijk niet veranderen als u een lening hebt afgesloten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.