Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Alex BeleggersbankAlex voor de beginnende tot de gevorderde belegger
  De meeste zekerheid maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief
  Vergelijk de aanbieders van een persoonlijke lening of doorlopend krediet op basis van rente st

Veranderingen in je persoonlijke situatie zijn vaak van invloed op je pensioen.

Vut Pensioen

Veranderingen in je persoonlijke situatie zijn vaak van invloed op je pensioen. Docu-Drama gespeelde gedramatiseerde documantaire gaan maken. De invoering van de nieuwe regels gaat gefaseerd, ook per 2008 zijn er weer wat wijziging. Als je straks niet voor onaangename verassingen wilt komen te staan is het verstandig maatregelen te nemen. Mijn vrouw is zo zwaar op de hand; wanneer ben ik daar vanaf.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.