Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Hier vind je onafhankelijke informatie en goede voorlichting
  Het betreft voornamelijk Euronext en Duitse aandelen
  Olga Weijers ~Over terminologie en intellectuele geschiedenis~ Millennium 12

Variabele rente op basis van euribor heeft een aantal voordelen.

Variabele Hypotheekrente

Variabele rente op basis van euribor heeft een aantal voordelen. Kunt u de hypotheek meeverhuizen naar een andere woning i. Het ECB-rentetarief is van grote invloed op de variabele rente, die vast zit aan sommige hypotheken. De rente die de geldverstrekker in rekening brengt is o. De variabele rente kan iedere maand wijzigen naar aanleiding van de vraag en het aanbod voor geldleningen op de geldmarkt. De hoogte van de rentestand is afhankelijk van de rente op de financiŽle markt. Loop eens door de volgende informatie over de hypotheekrente. De rentetarieven van de financiŽle markten vormen de basis voor de hypotheekrente. Deze kunt u afspreken voor een rentevaste periode van 1 maand variabel tot 30 jaar vast. De rentebedenktijd biedt een rentevaste periode vanaf 5 jaar.

De vergoeding die u betaalt aan de geldverstrekker voor uw lening is de hypotheekrente. Uw adviseur kan u op weg helpen bij de maken van deze beslissing. Zo is het bij waardestijging van de woning eenvoudiger rentekorting te krijgen en u kunt nagenoeg boetevrij de hele hypotheek aflossen. Op het rente-front variabel of met een hele korte looptijd heerst op dit moment rust. Na afloop van de rentevaste periode, krijgt u een voorstel van de geldverstrekker.

Dit kan de bank doen door de geldmarktrente te manipuleren. Dit verschil is aanzienlijk in vergelijking met de banken. Hoofddoel is om met de rentestand de prijsstabiliteit te handhaven. Heeft de geldverstrekker een maximum hypotheekbedrag? Dat is ook belangrijk bij meeverhuizen van de rente, zodat u niet alsnog moet uitwijken naar een andere verstrekker. Van dertig jaar vast tot variabel, alles is zo'n beetje mogelijk. Mogelijk biedt die u een hoger tarief dan een nieuwe klant! Soms kunt u ook niet kiezen uit alle rentevaste periodes.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.