Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Studenten lenen steeds vaker geld bij de Informatie Beheer Groep
  Dus graag jullie advies of mening over verschillende banken
  Een Rentecertificaat op naam van een ander opent u samen op het postkantoor

Vanaf 1967 werd het zilver in de gulden meer waard dan de gulden zelf.

Zilveren Gulden

Ze komt na haar vader als eerste in aanmerking voor de troon. Dat zijn de ceremoniele taken en de staatkundige taken. Op haar eerste verjaardag werd niet gevlagd voor het meisje, omdat de vlaggen toen nog halfstok hingen voor haar overleden overgrootvader Bernhard. De actie is uitsluitend bedoeld voor particulieren. De Koningin viert haar verjaardag in familiekring op Paleis Huis ten Bosch. De dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima werd twee jaar geleden geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. De Duitse bezetter wilde alle sporen van het koningshuis op de munten wissen. Aimée Sohngen 28 werkt bij Pon's Automobielhandel op de afdeling Marketing Communicatie. In mei 1927 deed zij haar intrede in de Raad van State. Tijdens de 2e Wereldoorlog werd er in de beginjaren nog grote hoeveelheden kwartjes geslagen. Bij de eerste nieuwe munt van koningin Juliana, werd een fout gemaakt.

Overal ben ik met hartelijkheid verwelkomd en heb mij gesterkt gevoeld door de genegenheid van tallozen. Een vrolijke leeuw met een vlaggetje in zijn handen. Op 30 april 1980 volgt Beatrix haar moeder op als Koningin der Nederlanden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was ons land door de Duitsers bezet. In de muntwet van 15 april 1948 werden de nieuwe specificaties van het kwartje vastgelegd. Na de 2e Wereldoorlog werd besloten een geheel nieuwe muntreeks in te voeren. Met dit gedenkteken wil de gemeente de historische verbondenheid tussen de Prins en de stad Wageningen tot uitdrukking brengen. Een belangrijke taak van de Koningin is het ondertekenen van wetten en Koninklijke besluiten. Zij mogen wel de vlag uithangen als zij dat willen. Discussieforum over alles wat met numismatiek te maken heeft.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.