Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een hypotheek welke aansluit op uw wensen qua risico en maandlasten
  Niet uw inkomen maar de woning die u bouwt koopt of verkoopt is belangrijk
  De schoonmaakoperatie was nodig omdat de olympische vlam nog voor de Spelen van 2008 in Peking

Van die bijzonderheden hangt af welke leenvorm voor u het beste is.

Lening Aan De Staat

Als je een eenjarige master hebt afgerond is dat gelijk aan een vierjarige opleiding en krijg je vier jaar omgezet in een gift. Het starten van een eigen bedrijf vereist vaak meer geld dan u bezit. Daarnaast hebben provincies en gemeenten nog andere inkomsten, bijvoorbeeld uit belastingheffing. Aflossing vindt dan bijvoorbeeld plaats uit een verzekeringspolis. Provincies en gemeenten ontvangen geld van de rijksoverheid voor de uitvoering van hun taken. Bereken snel en eenvoudig hoeveel geld u maximaal kunt lenen. Er zijn verschillende vormen van consumptief krediet, elk met hun eigen bijzonderheden. Na afloop gaat het object meestal terug naar de eigenaar.

Bij wanbetaling kan dus het desbetreffende onroerend goed in het openbaar worden verkocht executie. Bij operational lease is veel meer sprake van huur en verhuur. De nota bevat vaak belangrijke wijzigingen omdat de begroting is gebaseerd op gegevens van het jaar daarvoor.

Een veel voorkomende betalingskorting is 2 procent indien binnen 8 dagen wordt betaald. In het eerste geval spreekt men over eigen en in het tweede geval over vreemd vermogen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.