Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Van de jongeren komt 71 procent weleens geld tekort.

Lenen Jongeren

Een chatbox voor jongeren met schulden is het nieuwste wapen in de strijd tegen het groeiende aantal jongeren met financiŽle problemen. MarketingTribune geeft elke 2 weken waardevolle en praktische informatie over alle facetten van het marketingvak. Van de jongeren komt 71 procent weleens geld tekort.

MarketingTribune is hťt marketingvakblad van Nederland. Misschien terecht, maar waarschijnlijk niet, meent Steef Bergakker van Iris. Ik denk dat bijna geen jong iemand al met grote schulden opgezadeld wilt zijn. Er wordt ook geleend bij de Informatie Beheer Groep IBG, de instantie die onder andere de studiefinanciering verstrekt. Hij ziet 'zeer goede kansen op prachtige rendementen'. Een vijfde deel geeft aan dat hij bij geldtekort leent, meestal bij ouders of vrienden.

Incassobureau Intrum Justitia biedt hun de mogelijkheid online vragen te stellen en een betalingsregeling aan te vragen. Ik vond het heel vermakelijk, maar het versterkt mijn neiging om de krant op te zeggen natuurlijk enorm. Dat hebben ze waarschijnlijk ook van thuis meegekregen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.