Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De lage rente zette de gezinnen in de eerste jaarhelft massaal aan om hun bestaande woonkrediet
  Onderwijsinstituut voor de Japanse taal in Amsterdam
  Voor de fiscus bestaat Tante Agaath alleen nog officieus

Van 9 miljard dollar in 1964, 44 miljard in 1969 naar 80 miljard in 1972.

Dollar Crisis

Immers energie is het de belangrijkste toestroom voor ons maatschappij model recht te houden. Mij lijkt het dat olie een stuk duurder gaat worden maar dat er misschien wel mee te leven zal zijn. En reserve betekent niet dat het goedkoop kan opgepompt worden. Het uranium mag dan misschien nog tweehonderd jaar te gebruiken zijn in dit tempo, maar niet als het olie als energiebron moet vervangen. Deze man voorspelde nogal correct wanneer de olie productie in de verenigde staten zou pieken. Alleen door nu te planten zal er een nieuwe oogst zijn in oktober en kunnen er voorraden voor volgend jaar aangelegd worden. Daarbij moet je naar moeilijkere plekken om te delven die ook gevoeliger zijn voor terrorisme e. Ik denk dat het ook belangrijk is om te vermelden dat kernenergie ook geen onuitputtelijke bron is. Lachaussée toekende voor een munitiefabriek in Turkije. Dat is ook logisch, hoe meer je hebt hoe hoger je beurs koers over hoe meer leningen je kan afsluiten. Bovendien vind ik het niet zo'n leuk gedacht dat er nog meer van die tikkende tijdbommen geplant worden.

Verder zou het moglijk zijn dat dit gaat lijden tot enorme internationale spanningen. Nu is de grote ham vraag wanneer de olie globaal zou pieken. Wie gelooft dat de olie productie nu of de komende 5 jaar zal pieken? Of is het doem denkerij. Afgelopen december deed een parlementslid uit Uruguay opmerkelijke onthullingen over geheime CIA-operaties in Venezuela. Bovendien lijkt het erop dat de meeste bedrijven en landen hebben zitten liegen over het olie reservers. Ondertussen blijft de klok tikken en komt de olie piek dichter bij. Steenkool omzetten is een duur en mileu onvriendelijk proces. Enkele zorgelijke trends wijzen erop dat het wel eens vandaag aan het pieken zou zijn. Uranium moet gewoon gedolven en verrijkt worden en er zijn geen talloze uraniummijnen. Men zegt dat de officele cijfers helemaal niet correct is.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.