Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Ik werk ook fulltime en volg daarnaast ook een avondstudie HBO
  Het berekenen van het rente tarief hypotheek en wat het voor uw vaste lasten betekent is een ee
  Nee de Bond Discount Note is gerelateerd aan de koersont wikkeling van een obligatie de genoemd

Uw tegoed blijft altijd volledig beschikbaar en u krijgt toch een goede rente.

Rente Rekening Courant

Uw tegoed blijft altijd volledig beschikbaar en u krijgt toch een goede rente. De kosten zijn niet meer afhankelijk van de hoogte van het te verwerken bedrag, maar van het type transactie. De kosten zijn een weerspiegeling van de verwerkingstijd van de bank. Elektronische handelingen zijn goedkoper dan handmatige handelingen, doordat de verwerkingstijd lager is.

Balanspost die deel uitmaakt van het eigen vermogen van een onderneming.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.