Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Een on line spreekwoordenboek Nederlands Japans en Japans Nederlands
  Een van de bestuursorganen van de Europese Centrale Bank ECB
  Wanneer u geld lenen wilt lenen dan komen de termen op u afgerend

Uw maandlasten blijven gelijk, of de rente stijgt of daalt.

Rente Percentages

Dus mijn risico blijft beperkt momenteel tot een bedrag van 1 euro 30. De meeste banken zijn 6 dagen per week open en de geldautomaten kunnen vaak met behulp van de Engelse en of Duitse taal bediend worden. Zal een hoop tijd in gaan zitten en kan wel een half jaar duren om het een beetje op de rails te zetten.

Dienstverband; voor zelfstandige ondernemers geldt soms een extra toeslag en voor mensen zonder werk, tijdelijke contracten of recent gestarte zelfstandigen kunnen afwijkingen of zelfs uitsluitingen gelden. Als je dit echt serieus wil doen Heusdens, moet je echt goed over nadenken. Bovendien weet niemand wat de solvabiliteit is van een bank, ik vrees dat als klanten massaal hun geld gaan opeissen dat de bank dan in problemen komt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.