Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Vlaams Woningfonds staan leningen toe tegen een lage rentevoet
  Deze rente zal worden aangeduid als consumptieve rente
  Tata wil dat de huidige bestuurders van Corus in functie blijven

Uw geld rendeert gedurende een vaste periode tegen een vaste rentevoet.

Geld Sparen

Een rekening waarop u geld kan beleggen tegen een vaste rentevoet, gedurende een vooraf bepaalde looptijd vanaf 7 dagen tot 10 jaar. Wees steeds als eerste op de hoogte, ook als u geen klant bent. Uw geld rendeert gedurende een vaste periode tegen een vaste rentevoet. De meest rendabele stap naar uw volgende belegging. Wie wil sparen voor zijn of haar kleinkind, wordt voortaan op zijn wenken bediend door de nieuwe Babyrekening. Zekerheid, hoog rendement en flexibiliteit op lange termijn. Vooraleer je bouwt moet je een hele administratieve en financiële weg afleggen. Wanneer je voor deze elementen foute beslissingen neemt, zal zich dat ongetwijfeld wreken. Een aantrekkelijke rekening met maandelijkse interestuitkering. Alvorens je werk maakt van een nieuw dak boven je hoofd, moet je eerst beslissen of je gaat kopen, bouwen of huren. Contracten moeten getekend, budgetten verzameld en verzekeringen en vergunningen in orde gebracht.

Belegging op langere termijn tegen een hogere rentevoet. Die pakt tot de 2de verjaardag van het kind uit met een héél aantrekkelijke opbrengst. Praktische kenmerken zoals rentevergoeding en roerende voorheffing vindt u in onze productfiche. Tabnum2 = 1, Leftnum2 = , Leftsubnum2 = , filename = 3.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.