Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Nous vous offrons des financements pour votre auto moto et travaux
  Ik ben uit de echt aan het scheiden en moet een opleg betalen
  Een variabele hypotheekrente zorgt ervoor dat uw maandlasten kunnen variėren

Uw buurman heeft 100 Solvay aandelen gekocht tegen 100 euro per stuk.

Aandelen Opties

Zo kan je een optieserie terugvinden in de krant of op internet. De totale waarde van de optie wordt bekomen door de optiepremie te vermenigvuldigen met de contractgrootte. Als de Bel 20 na drie jaar niet gestegen zou zijn, lopen de call opties waardeloos af. Het goed waarop de optie betrekking heeft, noemen we de onderliggende waarde. En bovendien ontvangt u er nog een premie voor, zodat u uiteindelijk de aandelen duurder verkoopt dan op de aandelenbeurs. Maar door de optie te verkopen krijgt u 25 euro en maakt u 5 euro meer winst. Omdat de verkoper in dit geval in het bezit was van de aandelen, spreken we van gedekt schrijven. Bij een stijgende aandelenkoers wordt de call meer waard, en daalt de put in waarde.

Met een call-optie legt u als houder de aankoopprijs van de aandelen definitief vast. Bij de winst van uw call telt u het eindbedrag van de obligaties op. Voor het engagement dat de schrijver aangaat om de aandelen tegen een vaste prijs te kopen of te verkopen, vraagt hij een vergoeding. Hiermee kan men beoordelen of een optie duur of goedkoop is. Bij een koersdaling beschermt de ontvangen premie de aandelen ten belope van 10 euro. Elke optie die u gekocht heeft, kan u ook later verkopen. De toonaangevende aandelenindices in New York zijn donderdag net iets onder hun slotstanden van woensdag gesloten. Schrijvers van opties daarentegen hopen dat de optiepremie daalt, zodat ze de optie goedkoper kunnen terugkopen om ook winst te maken. De looptijd van een optie wordt aangegeven door een vervalmaand.

De aandelen kan u immers goedkoper aankopen op de aandelenbeurs. Tegelijkertijd wil u volop meeprofiteren van een stijging van de Brusselse beurs. Als koper van een aandelenoptie verwerft u een recht waarvan u gedurende een bepaalde periode gebruik kunt maken. Wanneer de houder de optie uitoefent, moet de schrijver ook zijn verplichtingen nakomen. Stel dat de aandelenkoers op de vervaldag gedaald is naar 100 euro. Naast het uitoefenen en het laten aflopen van de optie, heeft u als houder nog een derde mogelijkheid, die in vele gevallen zeer interessant kan zijn. De Solvay aandelen in portefeuille wil u graag verkopen tegen 140 euro het stuk. Zou de koers met 10 euro zakken dan lijdt u geen verlies want de ontvangen premie van 10 euro is precies voldoende om het verlies met de aandelen te compenseren. Deze films tonen enkele interessante elementen van dit buitengewoon trading platform. Vedior voerde de Nederlandse uitzenders aan, na goede berichten van marktleider Adecco.

Voor een totale inzet van 100 x 8 euro = 800 euro heeft u de verkoopprijs van uw aandelen vastgelegd. Fifth Avenue blijft duurste winkelstraat ter wereld. Wanneer u effectief van uw recht gebruik maakt en de aandelen wil aankopen of verkopen zegt men dat u de optie uitoefent. Stel u heeft een call gekocht met een uitoefenprijs van 120 euro. Zoals u een optie of recht kan nemen op een huis, kan u ook een optie nemen op een aandeel of een pakket aandelen. Analyses, artikels, columns, educatieve artikels, lexicon, links, forum, . Stel dat u 100 aandelen Delhaize bezit die nu elk 100 euro waard zijn. Bij het schrijven ontvangt u ook een optiepremie zodat u de aandelen uiteindelijk goedkoper aankoopt dan op de aandelenbeurs. Deze geeft de maand aan waarin de optie vervalt of ophoudt te bestaan. Handel op een groot aantal beurzen en basisprodukten. Uw buurman heeft 100 Solvay aandelen gekocht tegen 100 euro per stuk.

Dan zit u nog steeds op rozen, want u kan immers elke dag gedurende de looptijd de optie uitoefenen en de aandelen verkopen tegen 120 euro het stuk. Stel U heeft een som van 12 000 euro ter beschikking die u risicoloos gedurende 3 jaar wil beleggen. Het resultaat zou helemaal anders zijn, als de verkoper de aandelen niet zou hebben. Als schrijver kan u steeds tijdens de looptijd van het contract zich van de plicht ontdoen door de optie terug te kopen. Voor beide opties zijn er steeds twee partijen, namelijk de koper en de schrijver. Hoe groter dit risico, hoe meer tijdswaarde, en hoe groter de optiepremie. De onderliggende waarde van een aandelenoptie is dus een aandeel. Onafhankelijke nieuwsbrief voor beleggers in aandelen. Hoe langer deze periode is, hoe groter de kans dat de optie intrinsieke waarde krijgt of dat deze toeneemt.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.