Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Dexia speelt een actieve rol op de secundaire markt van obligaties en olo’s
  Dat kan voordelig zijn als de rente van je lening hoger wordt
  Een aflossingsplan van een lening met constante aflossingen opstellen

Uitkeringen uit zogenaamde Saldo Lijfrente worden niet geaccepteerd.

Gemiddelde Rente

Natuurlijk zijn ook andere looptijden en rentevaste periodes mogelijk. De volledige offerte voor de verzekering inclusief definitieve premie volgt na ondertekening en retourzending van de hypotheekofferte. Deze theoretische uitkomst is gebaseerd op een ongewijzigd rentetarief gedurende de gehele looptijd. Dit voorbeeld is een krediet op basis van hypothecaire dekking. Hoge spaarrente en volop opnamevrijheid? Wilt u veilig sparen en profiteren van een hoge rentevergoeding? En kunt u uw spaargeld minimaal een jaar vastzetten? Dan zijn de flexibele spaardeposito's van Friesland Bank iets voor u.

Uitkeringen uit zogenaamde Saldo Lijfrente worden niet geaccepteerd. Bank of Scotland verstrekt geen hypotheken aan samenlevingsvormen van meer dan 2 personen. De rente op de kapitaalmarkt stijgt sinds januari van dit jaar.

Met de verschillende rentevaste periodes van uw persoonlijke Rentemix kunt u fors besparen op uw maandlasten. Het afsluiten van een opstalverzekering, die dekking biedt tegen brand, storm, blikseminslag en andere gebeurtenissen van deze strekking, is verplicht voor het afsluiten van een hypotheek. Indien de uitkering van de lijfrente loopt tot overlijden van de begunstigde, kunnen de inkomsten uit lijfrente volledig worden beschouwd als vast inkomen. Indien de onderhoudstoestand of bouwkundige constructie van het pand volgens het taxatierapport als matig of slecht wordt aangemerkt dient de aanvraag te worden voorgelegd aan Bank of Scotland. Indien de lijfrente uitkering tijdelijk is, wordt het inkomen meegeteld voor de periode dat de ontvangst van gelden zeker is. De afstand tussen het te taxeren object en de standplaats van de taxateur mag niet meer bedragen dan 30 km.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.