Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Het is koud we lopen in de schaduw van de enorme bergen
  Sparen met veel rente en altijd bij uw spaar geld kunnen
  Of u in aanmerking komt voor bovengenoemde tarieven is afhankelijk van uw persoonlijke situatie

Uitgebreide technische analyse tool van de makers van Metastock.

Aex Analyse

Actueel nieuws en analyses van de Amsterdamse beurs. Actueel beursnieuws voor de Amsterdamse beurs in het Engels. Excel download voor berekening waarde optie gebaseerd op dit bekende model. Een product met mogelijkheden om winst en verlies situaties te berekenen van allerlei optieconstructies. Computer gegeneerde adviezen gebaseerd op een trend system. De winst en de omzet van het Zwitserse uitzendconcern belandden in het derde kwartaal boven de marktconsensus. Beleggers zijn vandaag vooral in afwachting van de Amerikaanse banencijfers, die vanmiddag worden gepubliceerd. Dagelijks commentaar op de ontwikkelingen op de Amsterdamse beurs. Terwijl Wessanen zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw neerwaarts moest bijstellen, kon Vopak zijn prognose voor het lopende boekjaar wat omhoog trekken.

Meer beleggings gerelateerd nieuws dan andere kranten. Alleen algemene informatie over deze commissionair. De handel zal voorzichtig beginnen, in aanloop naar Amerikaanse banencijfers later vanmiddag. De toonaangevende aandelenindices in New York zijn donderdag net iets onder hun slotstanden van woensdag gesloten. Uitgebreide informatie voor managers, waaronder trainingen en een compleet overzicht met relevante links. Milieujaarverslagen van Nederlandse en Belgische bedrijven.

Veel actueel nieuws, maar weinig beleggings gerelateerd nieuws. Actuele nieuwsberichten en andere diensten van deze commissionair in effecten. Teletekst op Internet geeft vertraagde koersen weer van zowel aandelen, opties als obligaties.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.