Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Organisatie die hulp biedt aan mensen met problematische schulden en onbetaalbare leningen
  Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten
  Vul on line uw financiering aanvraag in voor gepersonaliseerd advies over een hypotheek lening

Tussen uw 60ste en uw 65ste kan u uw Amonis-pensioen opnemen.

Lijfrente Pensioen

Tussen uw 60ste en uw 65ste kan u uw Amonis-pensioen opnemen. Het artikel dat u opvraagt kan enkel door abonnees of houders van een dagkaart bekeken worden. Hij of zij zal na uw overlijden de maandelijkse rente blijven ontvangen. Uw privévermogen bestaat uit verschillende, soms verrassende elementen.

De bijdrage die u betaalt, is een percentage van uw beroepsinkomsten.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.