Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Bij de 12 maands bent u verzekerd van een jaar lang dezelfde rentelasten
  In het laatste geval spreekt men van prijsinflatie
  De woonkredieten met een jaarlijkse renteherziening blijven ongewijzigd

Tips, actueel nieuws, boekbesprekingen en analyse van sectoren en fondsen op aanvraag.

Aex Fondsen

Op Euronext Amsterdam zal de AEX-index vrijdag licht hoger van start gaan, zo verwachten marktpartijen. Uitgebreide uitleg van technische analyse instrumenten door Equis, de makers van Metastock. Tips, actueel nieuws, boekbesprekingen en analyse van sectoren en fondsen op aanvraag. Actueel nieuws en analyses van de Amsterdamse beurs. Terwijl Wessanen zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw neerwaarts moest bijstellen, kon Vopak zijn prognose voor het lopende boekjaar wat omhoog trekken.

Lees nieuws, achtergronden en opinie over de Hofstadgroep in dit dossier. Ik houd de ontwikkeling van alle wetten en regels niet van. Milieujaarverslagen van Nederlandse en Belgische bedrijven. Actuele nieuwsberichten en andere diensten van deze commissionair in effecten. Echter, het jaar is nog jong en de bewegingen zijn nog niet voldoende om van een trendomkeer te kunnen spreken. De bekende krant, nu ook op web met veel wereld nieuws ingedeeld in regio's. GelektDe staatsgeheime dossiers, over de beruchte crimineel Mink Kok, waren gelekt naar het criminele circuit en werden doorgespeeld aan de journalisten. Dagelijks commentaar op de ontwikkelingen op de Amsterdamse beurs. De winst en de omzet van het Zwitserse uitzendconcern belandden in het derde kwartaal boven de marktconsensus. Uitgebreide informatie voor managers, waaronder trainingen en een compleet overzicht met relevante links. Veel actueel nieuws, maar weinig beleggings gerelateerd nieuws.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.