Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  De strijd om de klant op de hypotheekmarkt is nog altijd niet geluwd
  Deze automatische incasso kan op ieder willekeurig moment gestopt worden
  De gemiddelde variabele rente is weergegeven met een liggend streepje

Tien over half zeven met een enkele pijl is dan de hoogste score.

Hoogste Tijd

We zullen het deze zomer beleven met meer herhalingen dan ooit. Deze functie levert zowel een link naar de film in kwestie als de steden waar de film momenteel draait. Wat volgens de recensie een klapper van een thriller zou m. Als alles en iedereen afslankt, het publieke bestel vel over been wordt, dan ontstaat behoefte aan zoiets als…. Neen, het gaat om Feyenooit, zoals mijn vrintjes uit Amsterdam ze graag noemen.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.