Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Zeer grote fondsen zoals Robeco en Rorento doen het goedkoper met ongeveer 0
  Pensioensparen is een interessante manier om op een fiscaal gunstige manier een extra pensioen
  Een hypothecaire lening kan een lange looptijd hebben

Test-Aankoop raadt af momenteel een hypotheeklening te nemen over een periode van 40 jaar.

Argenta Hypotheek

Ruim vierduizend klanten die ten onrechte kosten betaald hebben toen ze met hun hypotheeklening naar een andere bank overstapten, krijgen nu hun geld terug. De banken maken zich op voor een tweede ronde tariefverhogingen bij de woonkredieten in twee maanden tijd. Test-Aankoop raadt af momenteel een hypotheeklening te nemen over een periode van 40 jaar. Beleggerscommunity met originele observaties, meningen en beleggingsideeŽn. De bank wil daarmee inspelen op de almaar toenemende concurrentie op de hypotheekmarkt.

Eerder verhoogden ook andere banken zoals KBC, Argenta en Centea al hun hypothecaire tarieven. Er is een historische hervorming op til van de fiscale behandeling van woonleningen. Veel huiseigenaars laten na hun hypothecaire lening te herfinancieren, hoewel ze daar financieel voordeel mee kunnen doen. Online geld lenen! Terug te betalen zoals u zelf wil. De lage rente zette de gezinnen in de eerste jaarhelft massaal aan om hun bestaande woonkrediet te vervangen door een nieuw, goedkoper krediet via een zogenaamde herfinanciering. Belangen, onafhankelijk weekblad voor de actieve belegger. Fortis Bank, de marktleider voor woningkredieten, verhoogde op 1 december in alle stilte de tarieven voor twee formules van hypothecair krediet. Financie-, en Assurantiewezen CBFA, ook de mogelijkheid te geven sociale leningen met gewestwaarborg te laten verstrekken voor het bouwen, kopen, verbouwen of behouden van een bescheiden woning.

Wie op het punt staat om een lening af te sluiten voor het kopen of verbouwen, krijgt een mooi kerstgeschenk. Jonge gezinnen zullen in de eerste moeilijke jaren meer kunnen aftrekken van hun belastingen, terwijl dat nu vaak minder is. De stress die gepaard gaat met het afbetalen van een lening voor een huis, maakt mensen ziek. Steeds meer gezinnen sluiten woningkredieten af met looptijden van 25 tot 30 jaar in plaats van 20 jaar. Fortis Bank, marktleider in de woonkredieten in BelgiŽ, heeft woensdag aangekondigd dat het vanaf donderdag de tarieven van haar woonkredieten optrekt. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn 21 procent meer hypothecaire leningen afgesloten dan vorig jaar. Marktleider Fortis Bank geeft de aftrap en vijzelt de rentevoeten op vanaf donderdag. Dexia, het vroegere Gemeentekrediet, heeft zijn rentetarieven voor woonkredieten flink verlaagd. De rente die de banken aanrekenen voor woonkrediet bereikte de jongste dagen een laagterecord. De nieuwe woonkredietformule die leningen spreidt over 30 jaar is een schot in de roos.

Over een half jaar zal de Europese Commissie een voorstel doen om Europeanen die een huis kopen, toe te laten makkelijker in een ander land een hypothecair krediet aan te gaan.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.